Zašto čitati filmske recenzije?

film-reviewsKad smo neodlučni oko filmova, ne bi bila loša ideja pročitati recenziju filma za koji smo pokazali zanimanje. Recenzija je kritički osvrt na film koji autor iznosi. Dio je subjektivan, a dio je objektivan. Autor treba iznijeti točne podatke o filmu i iznijeti svoje mišljenje. Može biti pisana različitim stilovima, profesionalno ili se kritičar može prepustiti emocijama.

Ako su recenzije napisane odmah nakon gledanja filma, znači da je film ostavio veliki utisak na gledatelja. Bolje ocjene imaju filmovi koje se nije reklamiralo zadnjih godinu dana, nego oni za koje je već cijela Europa znala već godinu prije emitiranja. Recenzija mnoge čitače potakne da pogledaju ili ne pogledaju film. Čak i niske ocjene možda privuku da se vidi koliko je neki film loš.

Dok surfamo internetom i koristimo Kasinových Her app moguće je da nas privuče filmska recenzija zbog koje pogledamo istoimeni film. Neki će slijepo vjerovati kritičaru, a drugi će donijeti svoje mišljenje nakon pogledanog filma. Prije čitanja recenzije, sami pročitajte sinopsis filma i pogledajte najavu da biste donijeli svoje mišljenje.

Anomalisa

Charlile Kaufman razbija sva pravila Hollywooda kad je riječ o filmskoj produkciji. Riječ je o filmovima koji imaju određenu umjetničku značajku, ali i dalje koristi holivudsku produkciju. Anomalisa, njegova animirana drama se izvodila i u kazalištu jer je poznat čak i po kazališnim radovima i izvedbama. Drama je imala kvalitetnu animaciju toliko da je bila norminirana za filmsku nagradu Oskara.

Zvjezdani ratovi: VIII. epizoda

Zvjezdani ratovi su se vratili 2015. s novim nastavkom i dočekani su s oduševljenjem, pogotovo kad su se stari glumci vratili starim ulogama. Je li J. J. Adams uspio ispuniti očekivanja milijuna fanova? To bi trebali prosuditi sam za sebe. Vizualni efekti su na zavidnoj razini, pošto je film proizveden u tehnološki naprednijem dobu, ali i zbog profesinalne ekipe koju je sigurno teško nadmašiti.