Na ovim stranicama može se mnogo toga pronaći o fotografiji, filmovima i modernim tehnologijama korištenim u stvaranju filmova. Film je uradak koji bilježi momente koji su važni u životu. Neke fotografije nas inspiriraju, neke raduju, neke rasplaču. Ono što je zajedničko svim fotografijama je da imaju utjecaj na naš život i da nas potiču da stanemo i razmislimo o našim postupcima i da pokušamo biti bolji ljudi.

Stvaranje fotografije počinje s klasičnim foto aparatima kojima je neobično važno svijetlo, koji služe za stvaranje vrhunskih fotografija. Digitalna fotografija je sve više prisutna i polako zamjenjuje klasičnu fotografiju. Naravno da moderne tehnologije pružaju mnogo mogućnosti, osim vrhunske fotografije, ali ima i stvari gdje digitalna kamera ne može biti zamjena za staru klasičnu foto kameru, koju poznajemo.

Osim toga na ovim stranicama možete pronaći tekstove o korištenju opreme za snimanje vjenčanja, koja predstavljaju pristojan izvor prihoda. Za to trebaju biti zadovoljeni minimalni uvjeti kao što je vrhunska oprema. Oprema pruža mnogo mogućnosti ali ipak iskustvo i vještine su najvažnije. Fotograf mora biti poput sjene, koji “hvata” nepovratne trenutke koji ga okružuju. Prije svega fotograf mora znati prepoznati takve momente.

Naći ćete i tekst kao je digitalna kamera uzrokovala nestanak klasičnog filma. Drago nam je reći da se upotreba klasičnog filma nije potpuno izgubila, već se samo smanjila njegova primjena. Da fotografija ne izumire svjedoči sve veća prodaja digitalne tehnologije. Digitalna tehnologija omogućuje i amaterima da snimaju vrhunske uratke, čime se smanjuje granica između amaterskog i profesionalnog. Mnogi koriste te mogućnosti i prodaju svoje uratke novinama i televiziji, čime se često dovodi u pitanje etičnost, jer se ponekad zanemaruju moralne obveze, da bis e snimile fotografije ili video snimci.

Filmski festivali su posebna kategorija festivala i svaki od njih ima nešto za ponuditi. Tu upoznajemo vrhunska filmska djela, mnogo inovativnih projekata, radionica..A ono što posebno fascinira kod festivala je dašak glamura koji ih prati..