Najbolji filmovi u 2016. godini

Još je jedna godina iza nas i još jedna prilika za analizu filmske produkcije prethodnoga razdoblja. U stvarnosti je 2016. godina bila puna teških i kompleksnih događaja na svjetskoj geopolitičkoj sceni. Zato nam film nudi bijeg, makar na tih par sati. Vidimo trendove povratka mjuzikla, rasplamsali su se animirani filmovi, a filmovi o superjunacima i dalje ne posustaju. U posebnome članku donosimo i popis najboljih animiranih filmova.

Različiti portali donose različite popise najboljih filmova iz prošle godine, a mi smo samo za vas sastavili naših top 5. Pogledajte pa nam recite jeste li zadovoljni izborom.

5. Mjesečina (Moonlight)
Bezvremenska priča o pronalaženju sebe, nezavisni film. Priča priču o afroameričkom dječaku koji odrasta u mladića u opasnom kvartu Miamija te traži svoje mjesto pod suncem.

A Cure for Wellness4. Lijek protiv zdravlja (A Cure for Wellness)
Ovaj film s elementima fantastike, horora i drame govori o čudesnim tretmanima jednoga wellness centra u švicarskim alpama. Ali ti čudesni tretmani nisu ono što se na prvi pogled čine i glavni likovi polagano otkrivaju zastrašujuće tajne ovoga mjesta.

3. Lav (Lion)
Istinita priča o petogodišnjem dječaku izgubljenom na ulicama velikoga indijskog grada. Nakon brojnih nedaća usvaja ga australska obitelj. Dječak, kad odraste, upotrebljava Google maps tražeći svoju obitelj. Odraslog glavnog lika glumi Dev Patel, široj javnosti poznat po ulozi u filmu Milijunaš iz predgrađa.

2. Greben spašenih (Hacksaw Ridge)
Ratni film u režiji Mela Gibsona koji zanimljivo portretira Desmonda T. Dossa, junaka Drugoga svjetskog rata koji odbija ubijati ljude. Postao je prvi čovjek u povijesti SAD-a koji je dobio medalju časti bez ijednog ispaljenog metka.

1. La la Land
Film koji oživljava žanr mjuzikla podsjeća na klasični Hollywood, a riječ je o ljubavnoj priči između glumice u usponu i džez glazbenika, te ostvarenju njihovih snova. Likove Sebastiana i Mije utjelovljuju Ryan Gosling i, kažu kritičari, nikad bolja Emma Stone.